Durant el confinament, el Col·lectiu Eixarcolant ha dut a terme el Cicle de micro debatssilvestres a través d’InstaLive al seu perfil d’Instagram @eixarcolant, cada dimecres a les 19:30 h.

Aquest dimecres vam tenir la sort de ser-hi les convidades. La nostra companya i sòcia de l’Aresta, Gloria Llenas, va parlar de les varietats tradicionals de cereals, de què és el pa i la farina, i també de receptes típiques de Setmana Santa, com mones, panades i panadons, i de com fer-les amb productes locals i silvestres.

Us deixem el vídeo del microdebat:

Descobrim els secrets d’un producte tan proper i alhora tan desconegut com és la farina. Descobrim què hi ha plantat als camps que envolten els nostres pobles i ciutats, i descobrim com la conjunció entre plantes silvestres comestibles i productes de fleca no és quelcom nou.

Com bé sabeu, la nostra cooperativa posa en valor les varietats locals de cereals per promoure l’agroecologia i la sobirania alimentària, i per això la fleca va ser la primera branca de la cooperativa i a partir de la qual van anar naixent les altres tres.

Aprofitem el confinament per promoure l’autogestió i l’abastiment agroecològic, sense oblidar que a prop vostre hi ha molt bones pastisseres i forneres treballant per vosaltres… Us deixem el vídeo de la recepta, perquè pugueu seguir-la pas a pas a casa vostra:

Compartim coneixements en temps de confinament!

#hofemagroecològic

#AbastimentAgroecològic

#MonesdePasqua

#receptesconfinades