Durant l’estat d’alarma participem i impulsem campanyes en favor de l’agricultura i l’alimentació.

2020-06-04T10:32:34+00:00 març 31st, 2020|

Des que va començar el confinament s’han engegat diverses campanyes per exigir una correcta interpretació de les normatives i restriccions generades per l’estat d’alarma. Ja se n’ha parlat molt, i hi estem d’acord, que les mesures preventives s’han aplicat d’igual manera a tota la geografia, i a contextos molt contrastats, com són el món urbà i el rural, amb tota la seva diversitat i complexitat.

Des de l’Aresta hem participat a diferents campanyes:

Carta al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per exigir mesures concretes per la petita pagesia davant la crisi de la Covid-19

La demanda es fa davant el tancament generalitzat dels mercats alimentaris no sedentaris per la interpretació excessivament restrictiva que molts governs locals i autonòmics estan fent de les prohibicions decretades per l’estat d’alarma davant la pandèmia de l’COVID-19.

Trobeu més informació i el manifest al següent enllaç.

El Salto Diario va fer una notícia al respecte, en la seva secció d’agroecologia; «600 organizaciones piden al Gobierno salvar la producción agroalimentaria de pequeña escala» que us enllacem AQUÍ.

Des de l’Aresta, juntament amb les cooperatives Arran de Terra, L’Ortiga Agricultura Ecològica, L’Arada Creativitat Social i l’entitat Ramaderes.cat, hem redactat un manifest per reclamar el dret a anar als horts d’autoconsum en temps de confinament, que el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya havia prohibit.

Trobareu el manifest al següent enllaç.

La Directa va fer un reportatge al respecte en la seva secció d’agroecologia; «Cultivar l’hort i sembrar noves llavors enmig de restriccions» que us enllacem AQUÍ.