Finalitzem la nostra participació en el cicle de tallers #climactives de Tarragona Jove

2020-05-27T13:10:01+00:00 maig 15th, 2020|

L’àrea d’educació de l’Aresta hem estat presents virtualment al cicle Climactives amb quatre tallers en directe per aprofundir sobre el consum responsable de tèxtil, la reducció de plàstics i la sobirania energètica.

El passat divendres 15 de maig l’àrea educativa de l’Aresta ens vam finalitzar la nostra participació a Climactives, cicle de tallers pel clima de Tarragona Jove, amb el nostre taller (Des)Vestint la roba: consum conscient i alternatives, on vam parlar de la situació precària de les treballadores del tèxtil, ens vam endinsar en el cicle de producció de la roba que portem i vam debatre sobre les seves conseqüències socials i ambientals, posant en comú les diferents alternatives de consum que tenim al nostre abast.

En aquest cicle de tallers virtuals participatius també vam tindre la oportunitat de conversar sobre la necessitat de deixar de consumir plàstic, vam aprendre sobre les microfibres que contaminen les aigües del territori cada vegada que rentem roba feta amb fibres sintètiques y vam posar sobre la taula iniciatives que en donen altres opcions per arribar al residu zero, vam aprofitar per posar-ho en pràctica fent una bossa de tela amb una samarreta que ja no utilitzem!

Al taller Mesurant l’energia de la nostra llar vam analitzar l’eficiència energètica de casa nostra i vam aprendre algun truc per no malgastar llum. Vam parlar sobre pobresa energètica, alternatives sostenibles socialment i ambiental i vam viatjar fins a Guatemala per conèixer projectes fets amb molta imaginació!

Noticia Diari de Tarragona.

https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Tarragona-presenta-Climactives-un-cicle-de-propostes-per-combatre-el-canvi-climtic-20200420-0068.html