A les platges, zero plàstics” aborda la problemàtica sobre l’ús i el consum de plàstics i l’impacte que té a les nostres platges i al medi marí. L’objectiu és conèixer les conseqüències ambientals dels residus plàstics al medi marí així com conèixer alternatives per reduir l’ús d’aquest material a nivell global.

El projecte inclou tres línies d’acció. D’una banda, la línia d’Educació ambiental, amb un d’Aprenentatge i Servei adreçat a l’alumnat de 3 i 4rt d’ESO i un curs de formació a docents. La línia de Voluntariat ambiental, amb accions de recollida i identificació de residus en espais costaners amb la col·laboració de les entitats ecologistes del territori. I, finalment, la sensibilització ambiental, amb activitats dirigides al públic general i familiar, realització de tallers i propostes artístiques. Aquestes tres línies d’acció es despleguen de manera simultània en quatre municipis del Camp de Tarragona que són El Vendrell, Altafulla i Tarragona ciutat i Cambrils.

El projecte, “A les platges, zero plàstics” compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i ha rebut finançament en el marc de les subvencions per entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes i actuacions de protecció i millora del medi ambient, convocatòria 2022, en la seva línia 1 per un import de 20.075,90 euros.