Arriba la setmana de Sant Joan, la nit més curta de l’any i la festa dels solstici d’estiu, tot i estar uns dies desplaçada.

Per a molts aquesta data és el veritable cap d’any, el moment en que acaben i comencen els cicles, els projectes, els cursos. Un moment de pas que es celebra amb rituals i cerimònies, i d’entre totes elles, la millor tradició gastronòmica per donar la benvinguda a l’estiu, és la coca de Sant Joan.

De fruita, de crema, de llardons, la tradicció d’aquest menjar en aquestes dates diu que la coca ha de ser el doble d’ample que de llarga, i que s’ha de menjar a l’aire lliure, ja que fer-ho sota sostre porta malastrugança i que sempre s’ha acompanyat amb vi ranci o licor, i darrerament amb cava. Les coques de Sant Joan es pastaven a casa i es duien a coure al forn del poble, de manera que en el trajecte d’un lloc a l’altre s’aprofitava per a fer-ne ostentació dels ingredients que cada casa podia fer servir, sembla que aquí trobariem l’origen de posar-ne fruita confitada de colors llampants per que tot el veinat el pogues veure com a símbol de riquessa.

Avui quina millor manera de continuar amb les tradicions gastronòmiques i de donar la benvinguda a l’estiu que amb les coques de l’Aresta, artesanes, agroecològiques i delicioses! Si encara no les heu tastat, no espereu més i aprofiteu per encàrregar la vostra.

Realitzades de forma artesanal al nostre obrador a Santa Coloma de Queralt amb els millors ingredients de productores locals. Elaborem dues varietats: la coca de fruita confitada amb maduixa, kiwi i pinya i la coca vegana, sense llet ni ous, amb crema de taronja. Quina t’agrada més? Una de cada?

Podeu fer els encàrrecs dilluns, i dijous al telèfon 618851734 i per correu electrònic a arestafleca@gmail.com i  es poden venir a recollir les coques dimecres 19 i també obrirem especialment dissabte 22 de 8h a 14h.

Fleca l’Aresta

C/ Major 19 Sta Coloma De Queralt