L’hora de menjador és un espai on els infants poden gaudir d’una estona de lleure: jugant, saltant, ballant, realitzant alguna activitat, etc., i experimentar moltes emocions: tristesa, ràbia, alegria, eufòria, confusió… Després d’aquesta excitació cal parar un moment i dedicar uns minuts a relaxar-nos per entrar a classe tranquils i serens.

Durant l’hora del menjador realitzem petites accions per aconseguir aquest benestar de l’infant:

  • Els cursos de 1r a 3r després de dinar i abans de sortir a jugar al pati, fem una estona de massatges per tal d’afavorir la digestió.
  • Els infants de P4 i P5 després de jugar i abans de començar la classe de la tarda, entrem a l’aula per fer un petit descans: explicar un conte, parlant de coses que ens interessen, cantar una cançó, fer relaxació, etc.
  • Els infants tenen molta energia inesgotable. Quan tota aquesta energia està en marxa tenen dificultats per controlar-la i baixar el nivell d’activació. Per aquest motiu els alumnes del 2n torn (4rt, 5è i 6è), després de dinar (14:30h) ja no poden jugar a jocs amb pilota.
  • Els alumnes de 1r a 6è: deu minuts abans d’entrar a l’aula sona al pati una música relaxant. És hora de rentar-se les mans i la cara per refrescar-se i anar a buscar la monitora referent del seu grup, a un lloc fix del pati. Cada grup amb la seva monitora espera que soni la música per accedir a les aules.