Aquest dijous 18 de Gener presentarem l’informe de la recerca qualitativa que hem realitzat amb l’objectiu de contribuir a obrir el debat sobre la sostenibilitat del cooperativisme agroecològic i explorar quin paper podia tenir la mida i els efectes d’un augment d’escala dins dels sistemes d’aprovisionament agroecològics.

En aquesta petita recerca, hem recollit els discursos, debats, veus i pràctiques que hi hagut durant els darrers anys del cooperativisme agroecològic. Per altra banda, hem identificat diferents elements de sostenibilitat o de no sostenibilitat dins dels projectes agroecològics i ho hem analitzat en les següents dimensions: la relació entre consum i producció, l’autogestió dels projectes, i la sostenibilitat de les vides de les persones que participen en els nostres col·lectius. En aquesta línia, hem descrit quines formes ha tingut el cooperativisme agroecològic per estendre’s o créixer. Finalment, hem explorat els punts forts i febles que pot tenir la mida i l’escala dels sistemes d’aprovisionament d’aliments agroecològics en l’extensió de l’agroecologia per arribar a una major part de la societat.

Us hi esperem per a compartir-ho amb vosaltres!

 

Aresta_18Gener-Informe.jpg