Benvolgudes famílies, per fi podem dir-vos que torna el Casal d’Estiu de les Lleones!

Del 22 de juny al 7 d’agost de 9 h a 13 h, amb opció d’acollida a les 8 h i menjador amb carmanyola fins les 15 h, i adreçat a infants i joves entre 3 i 14 anys.

Podeu realitzar la vostra preinscripció o demanar-nos més informació podeu escriure a casalaresta@gmail.com

Aquest any, després de mesos complicats de confinament, tenim ganes més que mai de poder trobar-nos amb tots els nens per jugar i gaudir de l’estiu i l’amistat. En aquesta situació tant difícil posarem tots els mitjans de seguretat i prevenció per poder fer possible un casal d’estiu amb la màxima seguretat sanitària. Enguany el casal no el farem a les instal·lacions de l’Aqualeon, sinó que farem servir l’espai de l’Escola Joan Perucho i sortirem als boscos dels voltants, i adaptarem totes les activitats a les normatives sanitàries i de lleure.

El Casal d’Estiu de les Lleones: Aquelarre! s’estructura en un ambient diferent cada setmana a partir dels coneixements i pràctiques tradicionals, un viatge al passat per cuidar el nostre planeta: Les bruixes de la nostra terra, fenòmens meteorològics, les plantes perdudes, les espècies protegides, la cuina dels nostres avantpassats, contaminació del planeta i en reciclatge.

Al llarg de la setmana farem tallers i activitats relacionades amb les bruixes, el canvi climàtic i la cooperació. Aquest centre d’interès setmanal ens permetrà anar-nos endinsant en el tema al llarg dels dies, motivant-nos a descobrir i conèixer coses noves. Utilitzarem el centre d’interès com un recurs educatiu per facilitar la motivació dels infants, també treballarem activitats per sensibilitzar-nos amb les mesures excepcionals derivades de la crisi sanitària.
Combinarem activitats artístiques i creatives, gimcanes, jocs cooperatius i excursions a la natura en torn a l’ambientació setmanal corresponent. En cas que sigui possible gaudirem de les piscines  del parc aquàtic on farem activitats d’aigua. Per la realització dels tallers promovem l’ús de materials reciclats i respectuosos amb el medi ambient i les persones.

Objectius generals:

Conèixer les pràctiques tradicionals i com les podem fer servir per cuidar el planeta
Potenciar la cura de l’entorn més proper
Desenvolupar l’expressió artística i corporal
Desenvolupar l’experimentació científica
Estimular la cooperació en la nostra quotidianitat
Sensibilitzar-nos amb la situació actual
Promoure el respecte cap a la natura i les persones, la solidaritat i la corresponsabilització de les nostres accions

Adreçat a infants i joves entre 3 i 14 anys
Durada de 7 setmanes (del 22 de juny al 7 d’agost)

Horari: de 9 a 13h amb opció d’acollida de 8 a 9h (si arribem a un mínim d’infants) i de menjador de 13 a 15h (amb carmanyola).

Més informació i preinscripcions a casalaresta@gmail.com

Casal d'Estiu de les Lleones, Aquelarre!