El Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària dona suport a iniciatives que estan articulant respostes per fer front a la crisi generada per la Covid-19

Des que va començar la crisi, l’ESS catalana no s’ha aturat, l’Aresta tampoc. Per tal de donar suport a aquests esforços i tenint en compte també les dificultats que pateixen avui els projectes col·lectius, diferents organitzacions de l’ESS catalana impulsem el fons cooperatiu per l’emergència social i sanitària, amb la voluntat d’obrir una primera convocatòria que doni suport econòmic a 26 iniciatives solidàries que aporten solucions directes a l’emergència i requereixen de recursos per la seva sostenibilitat.

Iniciatives arreu el territori hem hagut de reorientar la nostra activitat quotidiana per donar resposta a l’emergència Social i Sanitària: en el nostre cas, adaptant la producció agroecològica a l’increment de la demanda, i buscant alternatives de distribució més eficients.

El fons s’adreça en una primera fase a projectes que estan treballant els següents àmbits:

  1. Alimentació: agroecologia i emergència alimentària
  2. Tèxtil: material sociosanitari
  3. Cures: atenció a l’emergència
  4. Construcció: reparacions domèstiques urgents
  5. Tecnologia: impressió digital, desenvolupament, programació

L’Aresta és una de les 26 primeres entitats que rebran suport econòmic del fons en aquesta primera fase. El projecte que hem elaborat dins de l’àmbit 1, juntament amb el grup de consum La Bajoca, vol consolidar una xarxa de distribució amb productores, per tal d’abastir directament diferents municipis del Camp de Tarragona. Hem rebut una aportació de 3.850€.

Us deixem el vídeo que hem creat per a la campanya:

Us animem a visitar la pàgina de la campanya de micromecenatge, per veure tots els projectes i entitats candidates, i a donar el vostre suport!